Dětské mapy - str. 2

Dětské mapy jsou navržené tak, aby byly pro děti zábavné, snadno pochopitelné a poučné. Dětské mapy používají jasné a živé barvy, které upoutají pozornost, obsahují kreslené obrázky, postavičky či zvířátka. Dětské mapy u nás najdete i ve zjednodušeném kartografickém zpracování, jenž nezobrazuje tolik detailů jako běžné mapy, ale zaměřuje se na základní geografické prvky nebo památky. Pořiďte si dětskou mapu a učte své dítko zábavnou formou.

Kam umístit dětem mapy?

Stírací dětské mapy, magnetické či interaktivní dětské mapy lze umístit jak do prostoru určeného ke vzdělávání, tak i do hracího koutku. Kromě dětského pokoje mapu můžete situovat i do škol do učeben, na chodby a podobně. V případě, že byste rádi nechali mapu zalaminovat či zarámovat, bude se krásně vyjímat na zdi například nad psacím stolem.

Vychytávky pro děti

V našem sortimentu najdete spoustu výrobků, se kterými se děti zabaví a zároveň se i něco naučí. Vymyslete společně vlastní hry s mapou: zadejte dítku několik míst, které má na mapě vyhledat a pak si o něm společně něco povězte. Nebo si pořiďte puzzle s potiskem mapy světa a až ho dokončíte, nechcete si ho zarámovat a vystavte.

V jakých provedeních u nás dětské mapy najdete?

Proč mapy laminovat a rámovat?

Laminace zásadně prodlužuje životnost mapy. Díky laminaci nedochází k mechanickému poškození a vyblednutí barev, po zalaminované mapě navíc můžete psát stíratelnými popisovači. Rámováním zase docílíte povýšení mapy na sofistikovaný doplněk nejen vašeho obydlí, ale i učeben či jednacích místností.

FAQ

V jakém věku je pro děti mapa vhodná?

Mapy jsou vhodné pro děti již od batolecího věku. Obecně platí, že čím dříve začnou děti s mapami pracovat, tím lépe si rozvíjejí prostorové vnímání, orientaci a povědomí o světě kolem nich.

Mapy pro batolata by měly být velmi jednoduché. Nejlépe, když zobrazují vlastní domov, pokoj a zahradu. Zároveň si s nimi můžete prohlížet obrázky zvířat a rostlin a vysvětlit jim, z jakých koutů světa pocházejí, čím se živí apod.

Mapy pro předškoláky už mohou zobrazovat jednotlivé světadíly. Je důležité, aby byla zachována pestrá barevnost a děti si tak jednotlivé tvary na mapě lépe zapamatovaly.

Mapy pro mladší školáky jsou o něco detailnější. Děti už se zvládnou naučit jména měst, hor, řek a dalších geografických prvků.

Mapy pro starší školáky jsou již velmi podrobné a menším měřítkem. Na druhém stupni základní školy se žáci mohou seznámit s různými typy map, jako jsou mapy topografické, geologické či historické.

Zobrazit více