Nástěnné mapy Evropy - str. 2

Mapa Evropy  a příslušných států zobrazuje zemský povrch podrobněji než mapy světa. Ať už chcete naplánovat cestování po Evropě, nebo se vzdělávat v zeměpise, pořiďte si mapu Evropy. Nástěnná mapa Evropy je skvělou volbou pro podrobné studium evropského kontinentu nebo přípravu na dobrodružné výlety. 

Pro koho je mapa Evropy vhodná?

Na evropských mapách najdete detailní informace o jednotlivých státech, hlavních a významných městech, řekách, pohořích a dalších geografických zajímavostech. Mapy také nabízejí přehled o politickém rozdělení Evropy, což je užitečné pro studenty a všechny, kteří se chtějí dozvědět více o současném politickém uspořádání světadílu. Mapa Evropy tak může sloužit jako praktický průvodce pro cestovatele, estetický doplněk kanceláře, nebo jako cenný vzdělávací nástroj pro učitele a studenty.

K čemu slouží měřítko na mapě?

Měřítko je poměr mezi vzdáleností na mapě a odpovídající skutečnou vzdáleností na Zemi. Jinými slovy – měřítko udává, kolikrát je svět na mapě zmenšen.

Měřítko lze zobrazit číselným poměrem, například 1 : 100 000, což znamená, že jeden centimetr na mapě odpovídá 100 000 centimetrů ve skutečnosti (= 1 km). Mezi běžná číselná měřítka patří 1 : 100 000, 1 : 250 000, 1 : 500 000 a 1 : 1 000 000.

Dalším zobrazením měřítka je grafická stupnice – to je úsečka na mapě rozdělena na stejné díly. Každý z dílů odpovídá určité skutečné vzdálenosti. Grafická stupnice může například značit, že pět centimetrů na mapě odpovídá 10 km ve skutečnosti.

V jakých provedeních u nás mapy Evropy najdete?

Proč mapy Evropy laminovat a rámovat?

Laminace zásadně prodlužuje životnost mapy. Díky laminaci nedochází k mechanickému poškození a vyblednutí barev, po zalaminované mapě navíc můžete psát stíratelnými popisovači. Rámováním zase docílíte povýšení mapy na sofistikovaný doplněk nejen vašeho obydlí, ale i učeben či jednacích místností.

Zobrazit více