Politické mapy - str. 1

Politické mapy usnadní studentům geografie a politických věd vzdělávání, ale také doladí každý interiér a učiní ho sofistikovanějším. Vyberte si svou politickou mapu a buďte v obraze.

Politické mapy slouží jako vizuální pomůcka, která se zaměřuje na politické rozdělení světa a jeho částí. Zobrazují hranice států, jejich hlavní města – mnohdy obsahují i mnoho dalších politických informací, jako jsou například volební obvody nebo správní členění.

Politické mapy světa

Politická mapa světa je základním nástrojem pro pochopení současného uspořádání světa. Zobrazuje hranice států, hlavní města a další politické, geografické i reliéfními prvky. V našem arzenálu politických map světa najdete popisovatelné mapy, mapy ve formě tapety na zeď i takové, které vyobrazují vlajky všech států.

Politické mapy Evropy

Politická mapa Evropy napomůže díky barevnému rozlišení jednotlivých států pochopit jejich přesné rozložení. Kromě státních hranic a hlavních měst na nich najdete i další důležité prvky, jakými jsou vodstva, pohoří či dopravní sítě. Naše politické mapy Evropy pořídíte v klasickém zobrazení, ale i barevně decentním z dílny National Geographic.

Politické mapy států

Politická mapa států se zaměřuje na zobrazení jednotlivých správních celků a na vnitřní uspořádání států. Zobrazují nejen hranice daného státu, ale i jeho kraje, provincie a dalších oblasti. Na těchto mapách snadno rozlišíte kromě měst i vodstva, pohoří a dopravní sítě. Politické mapy států nabízíme v barevném i méně nápadném provedení.

Politické mapy světadílů

Politická mapa světadílů nám poskytuje vizuální prezentaci toho, jakého tvaru jsou světové kontinenty. Ukazují, jaké státy, vodstva a pohoří, světadíly pojímají. U nás najdete politické mapy světadílů s barevně odlišenými státy nebo v decentním okrovém provedení od National Geographic. Disponujeme například politickou mapou Afriky, politickou mapou Asie a politickou mapou USA.

Proč mapy laminovat a rámovat?

Laminace zásadně prodlužuje životnost mapy. Díky laminaci nedochází k mechanickému poškození a vyblednutí barev, po zalaminované mapě navíc můžete psát stíratelnými popisovači. Rámováním zase docílíte povýšení mapy na sofistikovaný doplněk nejen vašeho obydlí, ale i učeben či jednacích místností.

H2: FAQ

Jak se liší politické mapy od fyzických map?

Politické a fyzické mapy jsou dva základní typy map, které mají za úkol zobrazit různé aspekty zemského povrchu. Politické mapy se více soustředí na zobrazení vymezeného prostoru lidmi. Zobrazují hlavně státní hranice, města a další správní celky a politické entity. Fyzické mapy se zaměřují na vyobrazení přirozených prvků zemského povrchu, jakými jsou řeky, jezera, moře, oceány, pohoří, pouště, lesy a další geografické prvky.

Jaký byl vývoj politických map

Politické mapy se vyvíjely spolu s lidskou civilizací. Odrážely se v nich politické, ale i sociální a ekonomické podmínky. Jejich vývoj byl ovlivněn mnoha faktory – objevování nových území, kartografický a technologické vývoj, politické změny. Ve starověku měly mapy jednoduché schematické zobrazení, ve středověku byly vědomosti i mapy stále značně omezené, v novověku se už na mapách rýsovaly přesnější obrysy našeho světa.

Zobrazit více