Stírací mapy - str. 2

Stírací mapy jsou interaktivní a zábavné mapy, které umožňují jejich majitelům zaznamenávat navštívená místa a plánovat budoucí cesty. Každá mapa je pokryta vrstvou stírací fólie, kterou lze odstranit pomocí mince nebo jiného nástroje, podobně jako u stíracích losů. Po setření se pod fólií odhalí barevná mapa či jiná grafika označující oblasti, země a města, která byla navštívena. Pořiďte si stírací mapu a povyšte své záznamy na novou úroveň.

Tyto mapy jsou často vyrobeny s důrazem na estetiku, což z nich dělá atraktivní dekoraci do domácností i kanceláří. Existují různé typy stíracích map, včetně map světových, map jednotlivých kontinentů, map konkrétních zemí nebo dokonce map měst. Jsou populární mezi cestovateli jako způsob, jak vizuálně sledovat své cestovatelské zážitky, a také slouží jako inspirace pro budoucí cesty. Stírací mapy jsou oblíbené i jako dárek, který potěší každého, kdo rád objevuje nová místa.

Jaké stírací mapy u nás najdete?

  • Zeměpisné mapy světa – zobrazují přirozené rysy Země, jako jsou hory, řeky, jezera, oceány, lesy, pouště a další geografické prvky.
  • Zeměpisné mapy Evropy – zobrazují přirozené rysy Evropského povrchu, jako jsou hory, řeky, jezera, oceány, lesy, pouště a další geografické prvky.

Doplňkové služby ke stíracím mapám

  • Lišty – mapa je opatřena lištami s oky. Ty umožňují snadné zavěšení a drží mapu napnutou.
  • Hliníkový rám – laminovaná mapa je vsazena do hliníkového rámu libovolné barvy, který ji drží napnutou. Mapa je strojově lepení na pevné a lehké desce.
  • Dřevěný rám – laminovaná mapa je vsazena do dřevěného rámu libovolné šířky a barvy, který ji drží napnutou. Mapa je strojově lepení na pevné a lehké desce, do které lze zapichovat špendlíky a připínáčky.

Proč mapy laminovat a rámovat?

Laminace zásadně prodlužuje životnost mapy. Díky laminaci nedochází k mechanickému poškození a vyblednutí barev, po zalaminované mapě navíc můžete psát stíratelnými popisovači. Rámováním zase docílíte povýšení mapy na sofistikovaný doplněk nejen vašeho obydlí, ale i učeben či jednacích místností.

FAQ

Jak pověsit stírací mapu?

Stírací mapu lze zarámovat do dřevěného, kovového či plastového rámu. Stírací mapu můžete na zeď pověsit i za pomoci háčků či hřebíků. Připevnit ji lze také magnety na magnetický podklad.

Jak nejlépe stírat stírací mapu?

Ke stírání použijte minci či jiný kovový předmět. Na povrch příliš netlačte, abyste mapu nepoškodili. Začněte s malými oblastmi, až si techniku stírání osvojíte, můžete se vrhnout na oblasti větší. Nezapomeňte mapu udržovat v čistotě, nános prachu může stírací proces stížit.

Jak zarámovat stírací mapu?

Pokud chcete mít mapu zarámovanou, ale stále i možnost dále stírat, mapu zarámujte do dřevěného, kovového či plastového rámu bez krycího skla. V případě, že mapu již máte celou setřenou a chcete si ji uchovat na památku, volte raději rám s ochranným sklem – to chrání nejen před nečistotami, ale i před vyblednutím barev.

Zobrazit více